Welkom bij

Garantie

Bij Tornado-Wheels hebben we kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. En als klant verwacht je natuurlijk dat als je nieuwe wielen koopt, dat deze niet zomaar kapot zullen gaan en dat je er vele kilometers op kunt rijden. Dit vinden wij helemaal terecht, en wij verwachten ook dat de wielen die we afleveren heel blijven. Om dat kracht bij te zetten, en jou als klant zekerheid te geven dat je lang van je wielen kunt genieten, zit op alle wielen die wij afleveren 1 jaar garantie op velgen en naven, inclusief de lagers. Ook bieden wij maar liefst 10 jaar garantie op spaakbreuk. Dat wil zeggen dat alle schade aan je wielen die wordt veroorzaakt doordat de materialen niet goed zijn, of omdat de wielen niet goed gebouwd zijn, gratis door ons wordt gerepareerd of vervangen. 

 

Dealer

Voor wielen die zijn verkocht via eenverkooppunt anders dan direct van Tornado-Wheels, geldt dat de garantie dient te worden afgehandeld via de dealer. De garantievoorwaarden zoals hier vermeld blijven onveranderd van kracht, echter hebben officiele verkooppunten het recht om bovenop de door Tornado-Wheels geboden garantie nog een extra garantie aan te bieden. Extra garantie aangeboden door een extern verkooppunt, is op risico van de verkoper.

 

Handleiding

Schade die, direct of indirect, is ontstaan door het niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding, is uitgesloten van garantie. Ook kan door het niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding de garantie volledig komen te vervallen.

 

Onderhoud

Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door de fabricant, of het officiele verkooppunt waar de wielen gekocht zijn. Werkzaamheden voor onderhoud of reparatie worden altijd gratis uitgevoerd, ongeacht de leeftijd van de wielen of de oorzaak van de schade. Door na te laten de wielen te laten onderhouden, of dit niet door een officieel verkooppunt te (laten) doen, kan de garantie worden ingeperkt of komen te vervallen.

 

Schade door val of aanrijding

Bij schade die is ontstaan door een val of aanrijding geldt een vervangingsregeling van 3 jaar. Dit betekent dat kapotte materialen tot 3 jaar na aankoop van de wielen tegen gereduceerde prijs worden vervangen. Na deze periode gelden de normale tarieven voor vervanging van onderdelen of materialen. Werkzaamheden voor onderhoud en reparatie worden altijd gratis uitgevoerd, ongeacht hoe oud de wielen zijn. Na vervanging van alle beschadigde onderdelen blijft de garantie onveranderd van kracht.

 

In alle andere, hierboven niet beschreven gevallen, zal Tornado-Wheels of het officiele verkooppunt naar eigen inzicht beslissen of aanspraak kan worden gemaakt op garantie.